fredag den 21. februar 2014

How to: Survive High School


Nu har jeg gået på amerikansk High School i 5 måneder, og har efterhånden fundet ud af de mest nyttige tips til at komme helskindet igennem:

Anskaf et stort penalhus som helst skal kunne indeholde lommeregner, høretlfoner, læbepomade, hårelastikker hårnåle og Penge. Det kan være svært at overleve de første par timer uden en god kop kaffe, og så er det jo heldigt at skolen har sin egen billige coffeeshop. Det er også altid rart lige at kunne købe sig en cherry coke eller nogle fritter, hvis man nu er trængende, eller en gatorade til sin eftermiddagssport. 

Søde mapper og notesbøger er et must! Det viser nærmest en større del af dig end dit oufit! Jeg har købt et par stykker i flere farver og også dekoreret nogle med mønstret gaffatape.


Dagene er lange og det er aldrig rart at have hovedpine på grund af for lidt væske, så sørg altid rart med en vandflaske som også kan hjælpe med at holde sig vågen og frisk!

Smil når du går ned gennem gangen, i dine klasser, i cafeterieret og alle andre steder. Tust me - det er altid rart at blive omtalt som den altid glade og imødekomne udvekslingstuddent. På denne måde tør folk også at snakke med dig = nye awesome venskaber!

Hold øjnene åbne -at all times! Gangende mellem klasserne er meget travle mellem timerne og alle skal frem og tilbage på samme tid. Hvis man skal fra den ene ende af skolen til den anden på 5 minutter skal man være god til at finde smutveje og løbe uden om mennesker.

Tilmeld dig til en sport, teater, band eller andre aktiviteter efter skole, det er en nem vej til at møde nye mennesker der interessere sig for det samme som dig. Dagene bliver travle og lange, men aldrig kedelige!

Stil spørgsmål hvis du er i tvivl, det gør det hele nemmere, der er ingen der dømmer dig, du er jo udvekslingstudent, og de vil bare være glade for at du vil gøre dit bedste for at blive integreret i skolen. Jeg har faktisk også flere gange fået længere tid til at færdigøre mine lektier eller færdiggøre en prøve eller et essay hjemme. Det er en stor hjælp i starten og de fleste er meget forståelige på din situation. 

Lad være med kun at tage seriøse og kedelige klasser. Du er her for at opleve nye ting og de fleste High School har mange sjove og spændende og ikke mindst anderledes klasser. Plus, hvis du kun har kedelige klasser så kører du surt i det, du har jo nemlig de samme 5-6 klasser hver dag. 

Lav din egen frokost, hvis din værtsfamilie ikke betaler for din frokost kan det stadig være dejligt med hjemmelavet frokost. Kantinemaden er nemlig rimelig fedtet og ikke særlig appetitlig. Og så kan du jo selvfølgelig godt unde dig selv fritter eller cookies en gang i mellem. Du er jo trods alt i USA!

Ha styr på dine lektier og på mødetider. Den amerikanske High School lægger meget vægt på at man kommer til tiden og har sine afleveringer klar til tiden, ellers kan det hurtigt lede til eftersidning eller dage i lørdagsskole!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar